Please note that style sheet is used in this website, Due to unadaptability of the style sheet with the browser used in your computer, pages may not look as original. Even in such a case, however, the contents can be used safely.

Architecture

The HAYAMA building inherits the activities of the Museum of Modern Art, KAMAKURA, the first public modern art museum in Japan. It has been designed to become the alternative site for the museum, in order to adapt to the new social role demanded. Architects, AXS Satow Inc., had been chosen through a proposal procedure. They had commenced their plan in 1997 and started constructing in the year 2000 using the PFI method.

In the creation of the plan, the curators had created a "building program" in order to reflect their views as users of the museum. Their participation had commenced in the research stage of the plan, actively discussing the matter with the architects. The actual plan had been completed in 1999. In order to better the function of the plan, there had been tentatives of collaboration between the museum, architects, constructors and enterprises, such as executing a light environmental test.

Characters of the building

Harmonic environment with the locality of Hayama

Functional design of space

Accessibility for visitors

Restaurant with a panoramic view to the ocean

Top

Construction data

Site area 14,971.84m2
Total floor space 7,111.51m2
Galleries 1,297m2
Storage 998m2
Auditorium 146m2
Library 170m2
Structure Steel framed reinforced concrete construction
(a portion of the structure is steel construction)
Number of stories 2 stories above ground and 2 levels underground
Architect AXS SATOW INC.
General Constructor Toda Corporation
Completion March 2003

Top